Vi kender alle sammen følelsen af at køre på en uendelig landevej. Solen skinner, fuglene synger og alt er godt. Det er en rigtig sommer følelse, som bare er ekstra speciel. De lange sommerferier. Bilen larmer en smule men p3 overdøver larmen. Lige pludselig ser man en vej bod, og overvejer at holde ind. Vi vil nu forklare hvorfor du skal holde ind!

I Danmark er vi kendt for vores charme og hyggelige omgivelser. Mange turister kommer hertil og bliver overrasket over vores tillid, gæstfrihed, og hygge. Vores vej Bode er en af de ting der gør de danske landeveje mest hyggelige. Der er en speciel charme over at kunne tage en vare og bare sende pengene. Det viser en tillid, som man ikke har. Mange andre lande.

Problemet opstår dog når det ikke er turistsæson. Der er ikke helt så mange der kører lange ture på landevejen, og præcis som dig overvejer de om det overhovedet er det værd. Det synes vi ikke i skal overveje. I støtter de små landbrug, og støtter op om lækre hjemme producerede varer. Ved at holde ind til en Vejbutik i grøftekanten hjælper i måske et barn med at spare sammen til et eller andet.

Kvalitet

Udover den åbenlyse grund til at handle i vej butikker, så er der også kvaliteten. Kvaliteten i vej butikker er oftest meget højere end i de danske supermarkeder. Fx når man vælger at købe honning en vejbutik fremfor et supermarked, vælger man også et produkt der ikke er masse produceret. Dette gør det meget mere autentisk, og som regel også mere lækkert.

Udover produkter som er blevet behandlet, så kan man ofte også købe grøntsager der er hjemme produceret. Dette støtter op om lækre økologiske grøntsager, og friske grøntsager. Alt i vej butikker er nemlig ikke blevet sprøjtet, dette sikrer helt friske grøntsager og frugter.