Det danske klima er hårdt for næsten alle materialer der skal stå udendørs året rundt. Vi kan vælge at skærme havemøblerne osv. ved at tage det indendørs, når efteråret begynder at ruske – men et tag skal bare kunne klare mosten uanset hvad.

Forlæng levetiden på dit tag

Også dit tag vil bære præg af et udendørs liv, og det kan godt være at vi ikke kan pille alle tagpladerne af for at opmagasinere det i en opvarmet hal hver vintersæson, men det betyder ikke at der ikke kan gøres noget for at hjælpe dit tag til at holde ekstra mange år.

Algebehandling er noget af det du kan gøre for at forkæle dit tag – eller det er jo faktisk dmig selv du hjælper ved at sørge for at pleje det, for det kan være med til at forlænge levetiden for dit tag væsentligt.

Det er nemmest at forebygge end at behandle

Det kan måske være at du ikke lige ved første øjekast tænker at en algebehandling er nødvendig, men det er lidt som med alt andet rengøring – tag det i opløbet i stedet for at det skal blive et værre knokkelarbejde at fjerne, fordi man han har ladet det stå til.

Det er bedst at algebehandle generelt i det tidlige forår. Da vi i Danmark kan opleve meget store udsving i temperaturen, kan det være lidt besværligt at vurdere hvornår det så skal gøres, for den bedste behandling vil ske når du kan være sikker på flere dage i træk over de ti graders varme.

Det kan være at du slet ikke kan se hvorfor du skal til at gøre i nogen form for pleje, når det ser fint ud fra jorden, men husk. Det er nemmere at forebygge end at behandle, og helt sikkert billigere i det lange løb.