For mange unge er følelsen af endeligt at få sat studenterhuen på hovedet efter tre års hårdt arbejde en kæmpe stor begivenhed. Derfor hører der som regel også en fest med, når man endelig kan kalde sig selv for student. 

Det kan dog godt gå hen og blive en dyr begivenhed for enten forældrene eller studenten selv, når man pludseligt skal til at finde et lokale, købe mad, dekorationer og så videre. Man kan dog spare nogle penge, hvis man vælger at holde studenterfesten ude i haven. 

Du får her 3 tips til, hvordan du holder en hyggelig studenterfest udendørs. 

Udendørs dekorationer

Lån dig til en have 

Hvis enten du selv eller dine forældre har en have, som er stor nok at holde festen i, så er der jo ingen problemer. Men bor du i et hjem, som ikke har en have, så virker det umiddelbart umuligt at holde festen der. En mulig løsning på dette problem er at spørge familiemedlemmer eller andre bekendte, som har en have, om det er muligt at låne deres til at holde festen i. 

Man kan altid forsøde forespørgslen på at låne nogens have lidt ved at give en buket blomster og god flaske vin med. Dette er trods alt en billig pris for at ”leje” et sted til festen. 

Tjek vejrudsigten og vær klar med en backup

Havefester kan selvfølgelig være risikable, da man er afhængig af vejret. Derfor er det en god idé at sørge for at tjekke vejrudsigten flere gange i dagene op til festen, så man har en idé om, hvordan vejret kommer til at være. 

I alle tilfælde er det en god idé at have en backup-plan klar, hvis det skulle vise sig at stå ned i stænger på dagen. Man kan ofte leje et udendørs festtelt relativt billigt, hvilket vil holde dine gæster glade og tørre. 

Studenterguiden har skrevet et indlæg om gaveindkøb, hvis du ikke selv er nyudklækket student, men i stedet er blevet inviteret til et studentergilde og er i tvivl om, hvad du skal give i gave. 

Fest i haven

Udnyt pladsen og skru op for hyggen

Hvis du beslutter dig for at holde studenterfesten i haven, så er det bare med at drage nytte af alt den plads, som er udenfor. Find havespillene frem fra skuret og opfordr dine gæster til at bruge dem. På denne måde kan du let skabe en hyggelig og sjov atmosfære til din fest, hvilket dine gæster sikkert vil huske i lang tid.