Alle os som ejer et hus eller lejlighed med have kender godt følelsen af, at græsset er blevet gult og grimt. Det ser bare ikke godt ud, og det gør, at alt det hårde arbejde, vi har lagt i huset føles lidt forgæves. 

 

Heldigvis betyder det ikke, at man ikke kan redde det. Heldigvis skal man ikke bygge en have påny på samme måde som med et hus. Her kan man lave nogle smarte tricks som gør, at man hurtigt kan få en ny have. Derfor behøver en ny græsplæne pris faktisk slet ikke være så høj. 

 

Får man tilbud fra nogle forskellige steder og personer, jamen så finder man hurtigt en pris, som er rigtig god. Måden man gør det på, er eksempelvis ved at bruge rullegræs som gør, at man ret hurtigt kommer igang med en ny have. Derudover bliver der også kigget på, hvor porøs ens jord er. Dette kan nemlig spille en stor rolle på resultatet af, hvordan græsset kommer til at vokse og dermed se ud. 

 

Yderligere kan du også gøre en masse ting for selv at undgå, at du kommer helt derud, hvor du bliver nødt til at få en helt ny have. Eksempelvis kan du i løbet af året, lægge sand ud på græsset, hvilket forhindrer mos og lignende. Derudover gælder det om, at du husker at vande haven, hvis det er et unormalt tørt år. Græsset bliver nemlig hurtigt vissen, hvis det slet ikke får vand i lang tid. 

 

Slutteligt behøver du jo sådan set ikke at have en græsplæne. Du kunne for eksempel bruge en lommeskov, som gør, at du faktisk heller ikke behøver at bruge tid på at vedligeholde haven. Den bliver til en lille skov, som desuden også er meget pænere og bedre for biodiversiteten.