Sommertid er den bedste tid i haven. Foråret får alt til at springe ud og slå blomster, og om sommeren vokser alt sig stort og frodigt. Men den bankende sol, den heftige, danske sommerregn og frodige have sætter også nye krav til havearbejdet. Vi giver dig arbejdsshorts på og gør dig klar til den god sommer i haven.

De fleste haveejere er allerede godt i gang med havesæsonen, når maj rinder ud og kalenderbladet bliver vendt mod juni. De tre sommermåneder handler ikke så meget om at gøre haven klar. Det handler om at nyde og vedligeholde haven.

Arbejdstøj til sommerarbejdet i haven

Alligevel er der helt særlige krav til havearbejdet, når temperaturerne stiger, og den voldsomme sommerregn begynder at falde. Det stiller især store krav til ens arbejdstøj. Hvis man planlægger at arbejde meget udenfor, er det især en god idé at finde nogle gode arbejdsshorts til sommermånederne, som man kan bruge, uanset om man maler redskabsskuret med iøjefaldende farver eller skal lave lidt forefaldende arbejde i haven. Det bliver nemlig hurtigt alt for varmt at arbejde i ens normale arbejdstøj.

Hvis du er på jagt efter godt arbejdstøj til sommermånederne, kan du undersøge sortimentet hos Engelbert Strauss, som laver arbejdstøj af høj kvalitet. Den tyske tøjproducent har over 100 års erfaring i at producere arbejdstøj og værnemidler. Alt sammen er målrettet mod det arbejdende folk – uanset om man arbejder på byggepladsen, i haven eller i værkstedet. Hovedformålet med tøjet er, at man både skal kunne være fri til at bevæge sig rundt med en høj bærekomfort, og at tøjet er solidt og slidstærkt.

Hvad skal du lave om sommeren?

Mange bruger sommeren på lidt større byggeprojekter i haven. Det kan eksempelvis være, at man skal i gang med at bygge et redskabsskur, eller at det trænger til, at du maler sommerhuset. Her er sommeren det perfekte tidspunkt til både afslibning, algebehandling, grunding, maling og træbeskyttelse.

Fordelen ved at lægge en stor indsats i havearbejdet om sommeren er, at det bliver meget lettere at håndtere havearbejdet resten af året. Tingene bliver lettere at lukke ned i efteråret, og du kan holde din have hyggelig igennem vinteren, hvis du har lagt en god indsats over sommeren.

Beskær og slå græs

Der er massevis af haveopgaver, som du kan give dig i kast med, når det bliver juni, og du for alvor træder ind i sommerperioden. Din græsplæne skal gerne slås en gang om ugen. Hvis din hæk er løvfældende, skal den klippes allerede i juni. Der skal også ryddes ud i dine frugttræer, hvis du har alt for mange skud på eksempelvis dit æbletræ – så bliver væksten bedre i dine endelige æbler.

Eftersom væksten på dine træer og buske er særligt høj om sommeren, skal du også have fat i din beskærersaks og klippe ned. Især når grenene bliver tungere og begynder at hænge lavere, kan de pludselig komme så tæt på græsplænen, at det kan være svært at komme til med græsslåmaskinen.