En rygstøtte er blevet mere og mere populært, når man ønsker at undgå smerter i ryggen. Laver du f.eks. havearbejde i hverdagen, og til tider døjer med ryggen, så er det med god grund. Det er nærmest umuligt at arbejde i haven, uden at komme til at døje med ryggen over tid, fordi man ikke rigtigt kan komme til at arbejde i haven med en god stilling for ryggen. Men med en rygstøtte, så tvinger man ryggen til at være i en korrekt positur, på trods af at man kommer til at arbejde i en masse forskellige stillinger.

Sådan hjælper en rygstøtte din holding

Når du bruger en rygstøtte, som oftest er lavet med holdningskorrigerende tøj, som tvinger ens holdning til at blive mere oprejst og sund. Hvis det er rigtigt holdningskorrigerende tøj, så giver det dig en mærkbar forskel når du tager tøjet på. Du kan forvente at det måske strammer lidt i starten, og der kan gå op til 10 dage før din krop har vænnet sig til at bære tøjet, men derefter så vil du kunne mærke at du forhåbenligt undgår at få smerter i ryggen når du sidder og fjerner ukrudt og luger ud i haven.

Rygstøtten kan også bruges i hverdagen

Du kan også bruge din rygstøtte i hverdagen, selvom du ikke er på arbejde. Det kan eksempelvis være at du har et stillesiddende kontorarbejde, hvor du sidder og døjer med at du falder sammen i stolen, hvilket mange får problemer med nakken eller lænden grundet, men det kan også være fordi du har et hårdt fysisk arbejde, hvor du døjer med ryggen fordi du kommer i mange positioner som ikke er gode for din ryg. Der er mange årsager til at man kan døje med ryggen, men for mange vil de opleve en lindrende effekt, når de sikre sig at de har en god holdning i ryggen dagen lang, uanset om du er meget fysisk aktiv eller blot sidder på kontor dagen lang.