Haveindretning er en lidt svær størrelse. Denne form for indretning kan nemlig gribes an på et væld af forskellige måder. En minimalistisk haveindretning vil falde i manges smag, men der er også rig mulighed for at give den gas med planter, buske og lamper, hvis man har et ønske herom. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at indrette en have på, hvorfor du har rig mulighed for at indrette din have, som du bedst vil kunne lide den. I denne artikel ønsker vi ikke at diktere, hvad du skal gøre. Du bør snarere bruge artiklen som inspiration til, hvordan du kan kombinere de forskellige elementer. Der vil være et særligt fokus på belysning denne gang. 

En udendørslampe med sensor kan gøre underværker

En udendørslampe er ikke bare en udendørslampe. De findes i mange former og faconer, ligesom de kommer med forskellige funktioner. F.eks. er der mulighed for at erhverve sig en udendørslampe med sensor, som straks vil begynde at lyse, når der registreres en bevægelse. Dette er meget praktisk, når man kommer sent hjem om aftenen, eller når man lige har brug for at hente noget i bilen efter mørkets frembrud. Med en veloplyst have er der ingen umiddelbar fare for, at du falder over nedfaldne grene eller andre elementer, som ligger og flyder på græsplænen. Der findes rigtig mange former for udendørsbelysning med sensor, som du bør tjekke ud, hvis du finder denne belysningsform smart. 

LED lamper udendørs – for pengepungens og miljøets skyld

LED lamper til såvel indendørs som udendørs brug står i vældig høj kurs i øjeblikket. Det hænger til dels sammen med, at man kan spare mange penge med disse lamper, og dels at vi lever i en tid, hvor der tales rigtig meget om klima og klimaets vigtighed. Med LED lamper er der mulighed for at slå to fluer med ét smæk – du kan nemlig både tilgodese økonomien og miljøet. 

LED lamper kan godt koste lidt mere end andre lamper i butikkerne, men de vil som ofte tjene sig selv hjem. Dette hænger sammen med, at dit elforbrug automatisk vil falde, når du får monteret de nye lamper. Du bør i dit valg af LED lamper være opmærksom på, hvor højt forbrug de forskellige modeller byder på. Tag også højde for montering, farvekode, sensortype m.v. Selvom det burde være nemt at købe en lampe til haven, så vil man opleve, at der spiller rigtig mange faktorer ind.