Til brylluppet er det meget normalt at man ønsker sig noget, som holder i mange år. Rigtig mange ønsker sig forskellige ting til hjemmet. Det kan være alt fra køkkenmaskiner og en ny sofa til lamper og smukt tapet. Har man en have er det også oplagt, at man ønsker sig noget til denne have. For det er altid vigtigt, at man har forskellige blomster og planter i haven. Det gør, at den ser levende ud og så gør det også, at man er tvunget til at passe den. Og selvom det af og til kan virke lidt kedeligt at skulle passe sin have, så er det skønt når først man er gået i gang. At gå rundt og ordne ting i haven kan være dejligt og for nogle kan det endda være lidt meditativt. Man er tvunget til at tænke på noget andet end man plejer og det kan være dejligt. Skal man til et bryllup, er en plante eller et plantekursus en oplagt bryllupsgave

Lyserøde blomster

Et plantekursus kan alle få noget ud af

At give en plante eller et træ i bryllupsgave er en rigtig god og kærlig gave. Det er nemlig noget, som kan gro og blive større ligesom den kærlighed der er mellem de to mennesker. Dog er denne gave på sin vis overflødig, hvis ikke parret ved noget om naturen og om planter. Derfor kan det også være en rigtig god ide at give et plantekursus til parret i bryllupsgave. Det behøver slet ikke at være noget, som tager lang tid. Det kan blot være en weekend, hvor man både lørdag og søndag tager forbi en planteskole. Her er der så en ekspert der snakker om haven og de forskellige planter, man kan passe og pleje rigtigt.

bonderoser

Viden om haven skaber en bedre have

Der er ingen tvivl om, at hvis man ved noget om haven, bliver det en langt bedre have end hvis man ikke ved noget om den. For hvis man ved hvornår de forskellige planter, træer og blomster skal beskæres og ordnes så vil man få det bedste ud af haven. Så vil man få de største træer og blomster, som lever i længst tid. 

Det er vigtigt, at man sætter sig ind i disse ting og det gør man bedst hvis andre siger det til en. Man kan sagtens finde den nødvendige viden om planter online, men det er dog ikke sikkert, at denne viden sætter sig nok fast. Det er altid en god ide at lære tingene af mennesker, der ved noget om det. Får man noget at vide af en anden person vil det altid sætte sig bedre fast end ellers. For hvis man blot læser det, er der stor sandsynlighed for, at man har glemt det lige så hurtigt som man har lært det.