Når man har en smuk have, som man holder af, så kommer man også til at bruge mere tid i den. Og det er utroligt dejligt at bruge tid i haven. Haven er et sted, hvor der er plads til både store og små, og derudover er haven også et sted, hvor man kan hygge sig sammen som familie. Der er flere ting, du kan gøre for at få en endnu smukkere have, hvor du kan skabe en masse gode minder. Du kan f.eks.:

  • Få hjælp af en gartner
  • Bruge lys i haven
  • Indrette den, så der er plads til alle

Blomster og planter

Få hjælp af en gartner

En gartner ved lige præcis, hvad han skal gøre med din have. Først og fremmest kan han pleje dine planter, og derudover kan han sørge for, at de ser så godt ud som overhovedet muligt. Hvis du derfor ikke selv har overskud til at tage dig af din have, kan det være en god idé at hyre en gartner. Gartneren kan f.eks. komme en gang om ugen men også sjældnere. Dermed kommer der helt styr på din have, og du skal derfor ikke gøre andet end bare at nyde den. 

Det er også muligt at bestille en gartner for en enkelt gang. Dette kunne du f.eks. gøre, hvis haven var blevet lidt ekstra vild i løbet af foråret. Så kan en gartner sørge for, at der kommer styr på det hele, og du kan dermed selv tage dig af haven derefter. 

En velholdt have kan være dyr

Dog kan det både være dyrt at hyre en gartner, og det er generelt også dyrt, hvis man vil have en masse skønne blomster og planter til haven. Når du skal indrette din have, vil det derfor være skønt, hvis der var lidt ekstra på kontoen. Du kan bl.a. lave et budget for at sikre, at der er penge til at gøre haven smuk, men derudover kan du også investere nogle af dine penge og dermed lave en opsparing til dig selv og til haven. 

Investering for begyndere er ikke svært, og du kan derfor nemt komme i gang med at lave en opsparing. Når du investerer, har du mulighed for at se dine penge vokse. Selvom at markedet er uforudsigeligt, vil de fleste aktier over en længere periode give et positivt afkast. 

Brug lys i haven

En anden måde du kan gøre din have utroligt smuk og hyggelig på, er ved at bruge udendørs lys. Lys omkring terrassen skaber en utroligt dejlig stemning, og derudover gør de, at man har lyst til at blive udendørs hele aftenen. Der findes udendørslys i mange forskellige udgaver, hvor nogle lys er mere praktiske, hvorimod andre kun skal bruges til at skabe hygge. Lys kan derfor også bruges som en del af haveindretning, og et stort træ kunne derfor nemt pyntes med hængende lanterner. 

Gartner

Indret haven, så der er plads til alle

Haven er for hele familien, og derfor skal indretningen også give plads til alle, så alle har lyst til at bruge den. Hvis børnene f.eks. er helt vilde med fodbold, kunne det derfor være hyggeligt at indrette med fodboldmål. Men der skal selvfølgelig også være noget for de voksne i haven. Dette kunne f.eks. være en smuk pavillon med et hyggeligt siddeområde til regnvejrsdage, eller det kunne være et udekøkken, der gjorde de varme sommeraftener lidt lækrere. 

Når der er noget for hele familien i have, bliver det hurtigt et samlingspunkt, hvor alle kan hygge sig sammen. Når du skal indrette din have, skal du derfor ikke kun tænke på, hvad du selv synes er smukt. Du bliver nødt til at tænke hele familien ind i billedet, så haven dermed både er smuk, hyggelig og praktisk.