Vi er allerede ved at være inde i sommersæsonen, og det betyder, at det snart for alvor er tid til at komme ud i det gode vejr og få ordnet haven. Du har sikkert en hel masse skønne planer for din sommer i haven, som du glæder dig til at realisere. 

Men hvis din søvn er af ringe kvalitet, kan mange af dine planer hurtigt blive spoleret – især hvis det er en masse havearbejde, sommeren står på. Vi mennesker bruger halvdelen af vores liv på at sove. Derfor er det ingen overraskelse, at vores søvn spiller en stor rolle i forhold til vores generelle livskvalitet. Det burde være en menneskeret at kunne sove godt hver eneste nat. 

Dog er der stadig rigtig mange, der døjer med ringe søvnkvalitet, og det kan være med til at ødelægge deres liv. Heldigvis er der flere ting, man selv kan gøre. Læs med herunder og bliv meget klogere på, hvordan du bliver frisk og veloplagt, så du kan bruge hele sommeren på hygge i haven.

linned

Undgå at placere din telefon tæt på din seng

Vi bruger vores smartphone utroligt meget i løbet af døgnet. Det giver os en masse fordele, og vores telefon hjælper os da også rigtig meget i hverdagen. Det kan dog være et problem, hvis man bruger sin telefon for meget lige inden, man skal sove. 

Dette er på grund af det skarpe blå lys, som skærmen udsender. Dette lys får nemlig vores hjerne til at tro, at det er dag, fordi den forveksler det med dagslys. Det anbefales derfor, at man ikke bruger sin telefon lige inden, man går i seng. Faktisk bør man slet ikke opbevare sin telefon i soveværelset, mener flere eksperter.

Sørg for at der ikke er for mange husstøvmider i din bolig

Det er virkelig vigtigt, at man har det rart under dynen, når man skal sove. Derfor er det yderst vigtigt, at luften inde i rummet er behagelig. Rigtig mange danskere oplever allergisymptomer, som sættes i gang af støvmider. Disse symptomer forstærkes ofte, når man lægger sig under dynen. Det er derfor vigtigt, at man nedsætter antallet af husstøvmider i sit soveværelse. 

Husstøvmider er ikke et tegn på dårlig hygiejne. Faktisk kan det slet ikke undgås. Men man bør gøre sig nogle forholdsregler for at undgå at udvikle allergi. Det anbefales derfor, at man lufter ud i mindst et kvarter hver dag, for at rense luften. Derudover skal man huske at gøre rent og støve af i sit soveværelse forholdsvist ofte. Sørg også for at vaske din dyne og pude fra tid til anden. 

Dyne

Sov med en dyne og pude af høj kvalitet for at højne din søvnkvalitet

Hvad end du er blevet fortalt førhen, så er det sådan, at der er forhold på kvaliteten af senge, dyner og puder. Du bør derfor tænke dig grundigt om, når du skal købe ny dyne eller pude. Kvaliteten af disse har nemlig indflydelse på din søvnkvalitet. Selvom det kan være fristende, bør du altså ikke altid bare gå efter det billigste. Vil du vide mere om god søvn, så besøg Vådliggere