Sommeren er igen ved at være over os. Det betyder, at det er på tide, at man begynder at gøre haven klar. Når vi befinder os i de lune sommermåneder, er det som regel i haven, hvor man tilbringer mest tid, da det er her, man kan nyde varmen fra solen, mens man slænger sig i havestolen eller bare nyder at have græsset mellem tæerne. Det kan dog være en smule uoverskueligt at skulle gøre sin have sommerklar, for hvor skal man lige starte henne? Det kan du heldigvis blive meget klogere på her i artiklen, hvor du vil blive introduceret for en række gode råd, som du med fordel kan følge for at gøre din have klar til sommeren.

Sådan får du styr på din græsplæne

Hvis du vil gøre din have klar til sommer, skal du først og fremmest sørge for, at der er helt styr på græsplænen. Det kan ikke undgås, at denne kommer til at se noget grim ud i løbet af efteråret og vinteren, og derfor skal du først i gang med at fjerne både mos, grene og blade. Her kan du med fordel anvende en rive. Herefter skal du naturligvis slå græsset, og i den forbindelse anbefales det, at man ikke klipper det kortere end 3-4 centimeter. På den måde undgår du nemlig at skade græsset. Du kan også med fordel anvende en plænelufter, hvis du vil have helt styr på plænen. Se mere i denne test, hvor du finder et bredt udvalg af gode plæneluftere.

græs

Kom i gang med at beskære træer og klippe hæk

Når der er styr på græsplænen, skal du i gang med at beskære træerne i haven og klippe hækken. Dette er naturligvis hårdt arbejde, men det kan ikke undgås. Næste skridt er at luge ukrudt, og det er ligeledes vigtigt, da du på den måde giver dine blomster og planter mere plads at vokse på. I den forbindelse skal du selvfølgelig huske at fjerne det ukrudt, der sidder mellem terrassefliserne. På den måde vil din terrasse nemlig fremstå meget flottere, og hvis du ønsker et endnu bedre resultat, kan du med fordel rense fliserne, nu hvor du er i gang.

Rengør havemøblerne, og køb fine hynder til dem

Når du har fået helt styr på plænen, og du har klippet hæk og luget ukrudt, skal du i gang med at sætte prikken over i’et i din have. Det gør du ved at plante nogle flotte nye blomster i fine farver. Det er med til at live haven fuldstændig op – særligt efter en lang og kedelig vinter. Du skal naturligvis også have havemøblerne frem, og her er det vigtigt, at du lige sørger for at gøre dem ordentligt rent, da de sikkert er helt støvede og beskidte. Du kan også vælge at bygge dine egne havemøbler, og du kan finde masser af inspiration til det på bygselvviden.dk. Når du er færdig med at bygge dine havemøbler, kan du enten vælge at male dem eller købe et par fine hynder til dem i nogle flotte farver. Det er ligeledes med til at skabe masser af liv på din terrasse.

Endelig er din have færdig og klar til at blive taget i brug.