Ønsker du i en fart at få en smuk, ny græsplæne? Så bør du overveje rullegræs. Det er en nem måde at få en smuk græsplæne på, og vi kigger her nærmere på fænomenet.

Hvorfor vælge rullegræs?

Den helt klare fordel ved rullegræs er, at du nemt og hurtigt kan anlægge en ny græsplæne. Afhængig af størrelsen på din græsplæne kan du i løbet af blot et par dage have lagt rullegræsset ud, og så er det blot om at komme i gang med at nyde haven.

Når du køber rullegræs, er det desuden typisk væsentligt tættere, end almindeligt græs er fra starten af. Du får altså ikke bare hurtigt en græsplæne, men får også en virkelig flot og indbydende græsplæne. Dertil kommer, at rullegræs er nemt at arbejde med. Det er en smule tungt, og det kan derfor godt være hårdt arbejde at lægge rullegræs, men udover dét er det ganske medgørligt. Er du interesseret i rullegræs? Så køb rullegræs her, og få i en fart den græsplæne, som du altid har drømt om.

Eventuelle ulemper ved rullegræs

Der er rigtig mange fordele ved at vælge rullegræs, når der skal anlægges ny græsplæne. Der er imidlertid også den ulempe ved det, at det er en væsentlig dyrere løsning, end det er at så almindeligt græs. Man kan ikke komme udenom, at man betaler lidt for, at græsset er sundt, tykt og lækkert helt fra starten af. Desuden betaler man noget for, at det er så nemt.

Om du skal vælge rullegræs eller ej, vil derfor typisk i sidste ende blive et økonomispørgsmål. Det er bestemt en nem, bekvem og smuk løsning, men det har også sin pris. Har du pengene til at investere i rullegræs, vil det dog som regel godt kunne betale sig. I forhold til hvor hurtigt du kan komme i gang med at nyde din have, vil mange vurdere, at det er pengene værd. Hvad der giver mening for dig må afhænge af, hvordan budgettet og din tålmodighed er. Med almindeligt græs kan det nemlig tage lang tid at få en flot plæne.

Sådan lægger du rullegræs

Du kan lægge rullegræs hele året rundt, men ofte vil det give god mening at lægge det i forårsmånederne. For at give rullegræsset de bedste forudsætninger for at klare sig godt, er det fornuftigt at have et lag af god muldjord umiddelbart under rullegræsset. Dette lag skal gerne være 10-15 centimeter, og det skal være godt tromlet. Faktisk skal det gerne være så fast, at du kan gå på underlaget uden at sætte fodaftryk. Derudover kan det være fornuftigt at have gødet jorden godt, inden der lægges rullegræs.

Når rullegræsset er lagt, kan du betræde det med det samme. Det kan anbefales at give plænen en smule ro de første par uger, men kan du ikke vente, går det også an. Græsset skal gerne vandes hver dag i de første 14 dage efter lægningen. Derudover bør det slås cirka en god uge efter, at du har lagt græsset ud. Især hvis du lægger græsset i de varmere måneder, vokser det typisk hurtigt og meget i starten.