Du er nok nærmest euforisk lykkelig over at være flyttet til et nyt hus og glæder dig over dine nye omgivelser. Kommer du fra en lejlighed, vil du nok blive overvældet over den gode plads, det meget lys, roen, friheden og ikke mindst haven. Til at begynde med lykkeligt uvidende om det meget arbejde, der følger med glæden.

Kommer du fra et andet hus, så glæder du dig nok over de nye omgivelser, samtidig med, at du også godt ved, at der er meget arbejde forbundet med at have hus og have.

Uanset om dit nye hus er en stor ældre model eller et mindre og helt spritnyt hus, så vil der altid være noget, der skal gøres for en husejer.

Start med at få skiftet nøglerne ud

Hvis det ikke er et helt nyt hus, du er flyttet ind i, så er det altid en god idé at få samtlige låse skiftet ud. Du kan ikke vide, hvor mange nøgler til huset, der er i omløb, så derfor kan det være en ekstra tryghed at få dem alle sammen skiftet ud med det samme.

En nøgle kan jo sagtens kopieres, og har der været flere ejere af huset i årenes løb, og de alla sammen har fået lavet flere kopier af nøglerne, så er der ingen, der ved, hvor mange der kan være.

Hvis du en gang for alle får skiftet alle låsene ud, så er det gjort, og så behøver du slet ikke at spekulere mere på det.

Masser af arbejde både ude og inde

Som ny husejer kan du med fordel slå koldt vand i blodet. Det der med at sætte huset og haven i stand kan du lige så godt indstille dig på, er en ongoing proces. Det er ikke en opgave, som du skal skynde dig med at få klaret og så slappe af derefter. Det er ikke sådan, det foregår.

Du bliver aldrig færdig med det arbejde. Hvis du tænker sådan, så kan du opleve dig selv som en Sisyfos, som knokler og knokler, men aldrig når helt i mål. Tænk hellere, at det er hyggeligt at gå og lave hus og ordne have, og at du gør det i dit tempo. Det er i hvert fald en indstilling, som kan være nemmere at kapere – og acceptere.

Selv om dit hus er helt nyt, så vil der være vedligeholdelsesopgaver, der skal klares løbende. Og med hensyn til haven, så står den jo aldrig stille. Der vil altid være noget, der skal ordnes.

Betal dig fra noget af arbejdet

Dels tager disse mange opgaver meget tid at lave, og dels er der opgaver, som kræver en fagmands ekspertise. Det kan derfor være nødvendigt at hyre en håndværker af og til. Det kan gælde både inde i huset og ude i haven.

Det koster som bekendt nogle penge at have håndværkere. Det er selvfølgelig fair nok, men der skal jo være plads i budgettet til dem. Har du ikke den fornødne luft i budgettet til at købe materialer og at hyre håndværkere, så må du enten vente eller eventuelt tage et billige lån for at finansiere arbejdet. Det kan jo være noget mere eller mindre akut, du skal have lavet. Så for at få ordnet det med det samme, kan det være en fin løsning med et lån.

hurtigt lån