Naturen byder på mange smukke oplevelser – både store og små. Det ved enhver haveejer og de fleste har været vidne til de forunderlige mirakler en smule grøn natur kan byde på. Men hvad med direkte at opsøge de sjove naturoplevelser ved at tage på ferie i den?

Læs mere her og se hvordan du kan udnytte din ferie ordentligt og få endnu mere jord under englene og ren luft fra naturen ned i lungerne.

 

Fiskeri og jagt

Der er mange måder hvorpå man kan komme mere i kontakt med naturen. Én måde er selvfølgelig at gå rundt og nykke i sin have, men hvad nu hvis du gerne vil prøve lidt andet eller udfordre dig selv lidt?

Nogle andre rigtig gode måder at komme mere i kontakt med naturen er for eksempel ved at fiske eller gå på jagt. Rigtig mange mennesker finder stor glæde i at tage en tur ud i den fredfyldte natur og prøve selv at anskaffe deres aftensmad til en forandring.

Langt de fleste af os får jo vores mad henne fra supermarkedet og vi har dermed mistet en del af nærkontakten med vores mad i sammenligning med vores forfædre, som i langt højere grad vidste præcis hvor maden kom fra, hvad der var gået i den og hvordan den bliv tilberedt. Det kan give en rigtig dejlig fornemmelse at tage en luns af den hjort, man selv har skudt, eller en bid af den fisk, man selv har fanget.

vandring

Vandring og overlevelsestur

Hvis man ikke lige har lyst til at gå ud og fange dyr og synes det i det hele taget virker for blodigt, så er der skam også mange andre måder at komme ud i naturen på. Rigtigt mange mennesker tager på en vandretur af og til eller udfordre dem selv med en overlevelsestur.

Sådanne ture kan virkelig udfordre en fysisk men også rent mentalt og det kan være en fremragende måde at komme lidt på bylivet på og få nogle helt andre former for oplevelser ind under huden.

Prøv at hør ad i din vennekreds om der ikke er nogen, der skulle have lyst til at tage med på en god vandretur ned gennem Jylland – eller måske i et lidt varmere land. Chancerne for, at du ikke er den eneste der har trang til at komme væk fra bylivet, er ret store.

gevær

Husk udstyret

Uanset hvilken tur ud i naturen, du vælger, så er det vigtigt at have det helt rette udstyr med. Om det så er fiskestangen, du smækker over skulderen, eller feltrationerne, du smider i rygsækken, før du drager afsted – det er vigtigt at være forbedret på hvad end naturen kunne byde på.

Naturen er ikke lige så forudsigelig som livet inde i byen ofte er og selvom det selvfølgelig ikke er noget man skal være bange for, så skal man alligevel lige have det i mente og tage sine forholdsregler.