Er du vild med at tilberede nemme retter? Er du en af dem som ikke har meget tid til at stå og lave avancerede retter? Så bør du tage et kig på denne tekst for at få noget inspiration.
Svensk pølseret: Nem at lave – smager avanceret
Svensk pølseret er klart en af de nemmeste madretter som du kan begive dig ud i. Både børn, unge, voksne og gamle danskere er vilde med retten. Retten har faktisk også vist sig at være populær blandt turister der besøger Danmark hver sommer.
Hvis du har en familie hvori der er børn som er kræsne omkring mad, så prøv lykken med svensk pølseret. Det er yderst sjældent, at svensk pølseret ikke hitter hos børn.
Vi er i en tid hvor det meget handler om at lave noget dyrt, meget avanceret og udseendemæssigt smukt mad hele tiden. Før det ryger i vores maver, så skal det også lige op på de sociale medier, så alle lige kan se vores succes med madlavningen. Men det betyder ofte, at retter som svensk pølseret bliver glemt og så går der meget lang tid før den dukker op igen, ved et tilfælde.
Mange har i dag glemt charmen ved den gode gammeldags danske mad som vi altid fik serveret.
Det er især en skam for unge studerende som ikke har et arbejde, men som lever af SU’en. For disse kan det være en livredder et par gange eller tre, da svensk pølseret er en yderst billig ret at lave.
Mange mennesker kender faktisk retten, men så er problematikken i det, at retten ikke ser indbydende ud. Det kan godt være, at den ikke ser indbydende ud, men den smager jo godt.
Men det er dog ingen hemmelighed, at millioner af mennesker spiser med øjnene før noget andet.
Derfor er det naturligvis vigtigt, at maden også ser godt. Derfor er det heldigt, at svensk pølseret kan laves på en del måder.
Hvad består retten af?
Det er som sagt meget simpelt. De følgende ingredienser er i retten:
- Billige pølser
- Kartofler (koges)
- Løg (finthakkes)
- Tomatpure
- Purløg (drys)
- Fløde
- Paprika
- Eddike
- Mælk
- Smør (stegning)
- Olie (stegning)
- Krydderier (peber og salt)
Du kan dog sagtens tilføje eller erstatte nogle af de ovenstående ingredienser med:
- Bacon
- Porrer
- Karry
- Gulerødder
- Gourmetpølser
- Rødvin (tilsættes sovsen)
Hvordan gør jeg?
Forberedelsestiden til svensk pølseret er 10 minutter. Hertil skal du tilføje 20 minutters tilberedelsestid. Dermed skal du afsætte 30 minutter sammenlagt til udførelsen af svensk pølseret.
Du skal først pille løjet og skære det i tern.
Dernæst sætter du en pande på komfuret, med olie.
Kom smør på panden og steg derefter løgene som du har finthakket.
Så skærer du pølserne ud i skiver, så de er mundrette og steger dem med løgene. Pølserne skal have lidt farve – herefter tilsætter du tomatpureen.
Herefter skærer du kartoflerne ud i mundrette skiver, ligesom med pølserne.
Du blander dernæst fløde, mælk, paprika, eddike og kartofler på panden og dette lader du simre i små 5 minutter.
Så tilfører du peber og salt til retten. Sidst, efter smag og behag, kan du drysse purløg på retten og så er den klar til at blive serveret.