Haven er et fantastisk sted til at slappe af. Det er et skønt frirum og et sted, der kan byde ind til sociale arrangementer, sport og hygge. Det er et sted, hvor mange med grønne fingre nyder at se frugten af det hårde arbejde med at passe og pleje de forskellige planter og blomsterbede. Haven og terrassen er steder, hvor vi gerne skal blive i godt humør af at være og nyde omgivelserne til fulde, mens solen skinner fra den skyfri himmel og lyden af fuglesang stryger gennem haven. Drømmer du om at have en unik og pæn have, men ved du ikke helt, hvordan der skal indrettes, så læs med her.

Lad fantasien løbe frit med dekorering og indretning af terrasse og have

Haven og terrassen kan nemt blive svære områder at indrette og dekorere i modsætning til boligen indendørs, hvor der er nogle bestemte møbler, der er normen at have i hvert rum. Der er på den måde ikke en masse ekstra plads, der skal dekoreres. Kigger du derimod på haven og terrassen, så er der ingen normer eller nødvendigheder – udover måske et bord med tilhørende stole, der matcher det antal personer, man ønsker, der skal kunne sidde til bords.

Der er med andre ord frit spil i forhold til indretningen af haven. Der kan selvfølgelig være nogle praktiske aspekter, hvis haven skal kunne bruges af børn til at spille fodbold i. Her skal der jo gerne være et stykke græsplæne, hvor børnene kan løbe rundt på og lege det er en fodboldbane. Der kan også være nogle sikkerhedssyn i forhold til små børn og ting som en dam, swimmingpool og lignende.

natur

Nogle eksempler på indretningsmuligheder til haven er:

  • Små oaser eller hyggekroge
  • Snoede stier
  • Flotte bede
  • Spring vand eller havedam
  • Skulpturer

Det er lækkert at have nogle små oaser eller hyggekroge, hvor man kan sidde og nyde tilværelsen. Her kan du sætte nogle stemningsfyldte lanterner eller flotte skulpturer og have noget buskads eller bede omkring. Snoede stier giver haven en volumen og bryder det kantede look. Etabler flotte bede rundt omkring med farverige blomster, som man bliver i godt humør af at kigge på.

Der er noget terapeutisk over vand. En havedam kan blive rigtig flot, hvis den bliver anlagt på en kreativ måde og ikke blot er et kedeligt, mørkt, firkantet bassin. Skulpturer rundt omkring mellem blomsterne vil også pryde haven. Lanterner eller solcellelamper rundt omkring vil spæde til aftenhyggen både i haven og på terrassen.

Vil du gerne kunne sidde ude og arbejde, så indret et lille hjørne, hvor du kan sidde med din computer. Blogger du, så kan du få endnu mere succes ved at tilføje SEO til din blog.

Få specialdesignet kunst, et helt vægmaleri eller hjælp til indretning

Hvis du ønsker en hel unik have eller terrasse, så kan du også få lavet et flot og helt unikt vægmaleri. Det kan eksempelvis være på gavlen af huset eller inde på terrassen. Der findes nogle dygtige kunstnere og indretningseksperter, der kan hjælpe dig med at indrette og designe et helt unikt vægmaleri, som ingen andre har. Du kan også bestille noget kunst til væggene, som er helt specialdesignet efter dine ønsker.