Når man ammer, er det ikke ualmindeligt, at man kommer til at lække lidt mælk fra tid til anden. Det er helt normalt, men for at undgå uheldige episoder med våde pletter på blusen så kan du med fordel benytte dig af ammeindlæg. Du kan for eksempel komme til at lække mælk fra brysterne, når du er ude blandt andre mennesker, eller når du for eksempel går rundt ude i haven og arbejder.

Ammeindlæg er designet til at lægge ind i BH’en for at suge den mængde mælk, der løber ud fra brystet, når man ikke ammer. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget mælk der løber ud, og derfor kan man finde ammeindlæg til forskellige behov. Man kan blandt andet både købe ammeindlæg, som kan vaskes, ligesom man også kan købe indlæg, som man kun skal bruge en enkelt gang. Det vigtigste er dog, at du finder det indlæg, som passer til dig og dit behov, og som er behageligt at bruge. 

Udendørs amning

Vælg mellem forskellige materialer og farver

Der findes ammeindlæg i flere forskellige farver og materialer. Du kan for eksempel vælge mellem sorte eller hvide indlæg, så du har mulighed for at vælge en farve, som passer til din BH. Derudover kan du også vælge mellem flere forskellige materialer. 

Indlæg i uld

Du kan for eksempel vælge et ammeindlæg i uld. Et ammeindlæg i uld afgiver en rigtig god varme, og det er noget, som du har særligt brug for i starten af ammeperioden. I den første uge efter du har født, så vil dine bryster blive meget spændte, fordi mælken løber til. Det kan for nogle føles meget ubehageligt, og her kan det hjælpe at bruge ammeindlæg i uld. Derudover skulle man efter sigende også minimere risikoen for at få brystbetændelse, hvis man sørger for at holde området omkring brysterne varmt. 

Du kan som regel købe indlæg i uld i flere forskellige størrelser, og det skyldes, at de har den bedste virkning, hvis de dækker hele brystet. Til sammenligning er de fleste andre ammeindlæg i one size. 

Baby

Indlæg i silke, bambus-fiber eller viskose

Du kan også vælge et ammeindlæg i silke, som er både blødt og behageligt at have på. Derudover har det også en helende effekt på din hud. Ønsker du et blødt ammeindlæg, kan du også vælge et ammeindlæg i bambus-fiber, som desuden også har en antibakteriel egenskab. 

Du kan også vælge et indlæg i viskose, som ligeledes er meget blødt, og som samtidig også har en god evne til at absorbere væsken fra huden. 

Indlæg i bomuld

Det mest anvendte materiale til ammeindlæg er dog bomuld. Det har en rigtig god absorberingsevne, og så er det meget nemt at vaske, ligesom det også tørrer hurtigt. Det er med andre ord en meget praktisk form for ammeindlæg. 

Køb ammeindlæg online

Det er dyrt at være gravid og at have en nyfødt baby. Du kan med fordel spare nogle penge ved at købe dine ammeindlæg på nettet, ligesom du også får mere tid til at passe haven, mens babyen sover. Se alle ammeindlæg her.