Din have er helt din egen, og den kan fungere som et dejligt sted at kunne trække sig tilbage i. Haven er især oplagt til aktiviteter som for eksempel yoga, hvor både krop og sjæl får lov til at tage en dyb vejrtrækning. En græsplæne er desuden den perfekte, bløde undergrund til at dyrke yoga, så man som udøver kan få den helt rigtige følelse af jordbundethed.

Kvinder og yoga

Mindre ukrudt, mere afslapning

En have kan have mange funktioner. Den kan være beregnet til leg, solbadning, krydderurter eller morgenmadsspisning på haveterrassen. På den måde kan man tilrettelægge sin have lige efter de behov og præferencer, man har, og som hele familien kan få gavn af. 

Man må dog ikke glemme, at en have også kræver pasning og en kærlig hånd. Man kan dog gøre sit for at holde ukrudtslugningen til et minimum ved for eksempel at anlægge bunddække eller lignende. For hvis man ikke synes, at det er så sjovt at passe have, men hellere bare vil nyde den uden arbejde, så kan man sagtens undgå dette. 

Zen i haven

Kombinationen af frisk luft, natur og bevægelse har en helt speciel effekt på vores velvære. Det er nemlig utrolig sundt at motionere udendørs, og det har især en god virkning på sportsgrene som yoga og pilates.

Her betyder klare tanker og bevidst vejrtrækning nemlig en del, og den nærmest meditations-agtige tilgang til yogaen kan styrkes ved hjælp af fuglefløjt, plads til at brede sig og fri vejrtrækning. I yoga og pilates, hvor der især fokuseres på en følelse af jordforbindelse, giver det også specielt god mening at udøve sporten på en blød græsplæne. Så kan man virkelig fornemme naturen omkring sig, og komme tættere på sig selv og omverdenen. 

Solskin-sommer

Derfor burde du dyrke yoga og pilates

Sportsgrene som yoga og pilates er ikke populære uden grund. De er nemlig utrolig effektive og sunde for både krop og sind. Yoga er en sportsgren, som man kan tage med sig, og som man ikke har brug for en masse udstyr til at udøve. En yogamåtte er absolut essentiel, da den understøtter kroppen under øvelserne. Måtten vil også skåne led og knogler fra en mulig hård undergrund. Yogaøvelser strækker og styrker kroppens muskler og er en god måde at enten starte eller slutte dagen på. Især lænden, nakken og ens holdning har godt af øvelser, og desuden fungerer det stressreducerende for os mennesker at dyrke yoga eller pilates. Så tag din yogamåtte med ud i haven og find frem til din indre ro.