Et Aroma æbletræ er et af de lækreste æbletræer, du kan have stående i haven. Du vil opleve den fantastiske saft og kraft fra dette træ ved hvert eneste stykke frugt, og derfor er dette et virkeligt populært valg.
Hos os finder du alt til haven og terrassen, og vi ønsker altid at give dig den bedste information, så du kan få succes med at skabe den have, du drømmer om. Vi prøver ligeledes at give dig de bedste råd, så du kan lære alt om haven – på den lette måde.

Få dit eget aroma træ her

Aroma æbletræ – dette bør du vide

Der findes rigtig mange forskellige arter, når man taler om æbletræer, men her er den vigtigste information om netop denne art:

 • Arten er en krydsning mellem ’Ingrid Marie’ og Filippa’.
 • Som navnet indikerer, har disse æbler en fantastisk aroma
 • De kan spises direkte fra træet eller bruges til madlavningen
 • Frugterne bliver modne fra starten af september
 • De modne frugter kan gennem i op til et par måneder

Hvornår beskæres æbletræer?

Ligegyldigt om du køber et Aroma æbletræ, Filippa træ eller Paradis æbletræ, er det en god ide at have styr på beskæringen og den generelle pasning, inden du planter.
Som udgangspunkt er det en god ide at beskære æbletræet tidligst i starten af juli og senest i midten af september. Det er vigtigt, at du rammer cirka inden for dette tidsrum, men dette er ikke det eneste vigtige at huske på.
Her er to andre gode råd omkring beskæringen:

 • Beskær så lidt som muligt
  – Derved får træet ikke unødvendige sår.
 • Bevar de bedste grene ved beskæring
  – De mest frugtgivende grene sidder i en vinkel på mellem 45 og 90 grader i forhold til træet stamme.
Få dit eget aroma træ her

Med disse råd om den lækre Aroma art og generelt om æbletræer burde du være klar til at plante et flot æbletræ i din baghave. Vil du vide mere om, hvordan man planter æbletræer? Så kig med i denne video: