Det gyldne og lækre æbletræ ”Golden Delicious” er en sikker vinder. For de fleste står det som den mest velkendte æblesort i hele verden. Distributionen foregår i massevis, og i de lokale supermarkeder bliver æblerne revet væk fra hylderne. Den friske smag, det saftige frugtkød og det gyldne udseende et kort sagt et populært æble.

Køb dine egne Golden Delicious her

Bedst når bestøvet

Golden Delicious er et svært æbletræ at få til at blomstre sundt og raskt på disse breddegrader. Danmark er den nordligste grænse for Golden Delicious’ plantemuligheder. Det handler for det første om at få følgende gode råd i spil.

  • Plantes et solrigt og varmt voksested. Gerne på østsiden af dit hus, så der er læ og varme
  • Jorden skal være næringsrig og vandgennemtrængelig, sur til let sur. Foretrækker dybmuldet jord.
  • Træet kræver en del plejning. Skal gødes og vandes regelmæssigt. Bekæmp mulige plantesygdomme, primært skurv. Beskær træet årligt.

Når det så er sagt, er det vigtigt at bestøve frugttræet. Det er generelt for frugttræer, at de kræver fremmedbestøvning, der giver et godt udgangspunkt for en god blomstring og en stor høst. Der er to vigtige aspekter for at kunne bestøve.

  • Der skal være egnede æbletræer i nærheden af din Golde Delicious plante
  • Der skal være insekter tilstede til at aktivere bestøvningen

Hvis du følger disse råd, kan det uden tvivl lykkes for dig at få æbletræet til at give lækre æbler ganske hurtigt.

Køb dine egne Golden Delicious her

Naboens æbletræ

Det er på sin vis muligt at bestøve sit træ med naboens, hvis de passer sammen. Hvis man derfor ikke føler, at der er plads til flere træer i egen have, er det muligt at koordinere med sin nabo om at indgå en æbletræsalliance og sammen få en god høst.
Vil du vide mere om, hvordan kan får et æbletræ til at gro? Så kan du se videoen herunder:

How to Grow Apple Trees – Complete Growing Guide @MIgardener
Embedded via Youtube