Conference pærer er kendt for deres søde smag, som alle elsker. Det er nemt at holde pæretræ hjemme i haven, hvor der primært skal være fokus på placering af træet.
De søde Conference pærer bliver ofte anvendt i køkkenet til både gryderetter og bagværk foruden deres værdi som tilbehør til oste og desserter.

Herunder kan der læses nærmere om det vedkendte pæretræ, og hvordan det udplantes i haven.

Få dit eget conference træ her

Værd at vide om pæretræet

  • Frugterne fra træet er spisemodne i oktober
  • Træet bliver typisk 4-6 meter højt
  • Den syrlige sødme fra pærerne er unik og anvendes derfor gerne som ingrediens i køkkenet
  • Mange pærer modnes først helt færdig, efter de er blevet plukket og er blevet opbevaret i en kasse

Sådan udplantes et Conference pæretræ

Det er vigtigt, at træet udplantes et sted i haven, hvor der er læ, optimale solforhold samt mulighed for at skåne træet imod frost.

Træet blomstrer i det tidlige forår, og på denne tid er det centralt, at træet ikke udsættes for nattefrost, idet det kan hæmme væksten af frugterne.

Udplantning af pæretræ på espalier giver mulighed for optimale vækstbetingelser samtidig med at give beskyttelse mod vind og frost.

Pæretræet er et smukt træ, der bringer glæde hele året uanset om det plantes frit eller op ad en husmur. Om foråret giver træet smukke blomster, der vokser sig flotte med blade i højsommeren for endelig i efteråret at levere søde pærer.

Pæretræet har lang levetid, er robust og nem at pleje.

I løbet af de første 5 år efter udplantning kræver træet jævnlig vanding tilpasset årstiden samt kompostgødning. Særligt Conference pæretræet sætter mange frugter, så det er nødvendigt at udtyde dem i juni for at give de bedste vækstbetingelser for de resterende pærer.

Pæretræet skal beskæres om vinteren og igen om nødvendigt om sommeren.

Vil du se en komplet guide til, hvordan man gror et pæretræ? Så kan du se denne video: