Herrepære er et stort, smukt og stemningsfuldt pæretræ i haven. Fra april til maj har det hvide blomster, og i september modnes dets mellemstore pærer. Mange nyder at spise pærer direkte fra træet. Træet er af gammel belgisk sort, og dets frugter betragtes af mange som yderst velsmagende. Pæren har også et appetitligt ydre med en flot farve og facon.
Her kan du læse om fordele ved sorten og få tips til plantning og pasning af træet.
Delikat frugt
Om frugten fra træet kan blandt andet fremhæves:
- God og sund spisepære
- Saftigt frugtkød
- Tyndt skræl
- Middelstor og kegleformet
- Næsten grøn farve
- Aromatisk og sød smag
- Let at dyrke
- Op til to måneders lagringstid efter plukning i september
Placer frugttræet rigtigt
Placeringen af træet herrepære er ikke uden betydning for udfaldet af pærehøsten. Sorten udvikles optimalt i varme. Du bør derfor plante træet, hvor der er læ og sollys eller halvskygge.
Det er vigtigt, at træet plantes tæt på et andet pæretræ, der kan bestøve træets blomster. Det kan for eksempel være en af træsorterne Anna eller Carola. Et villakvarter kunne være et godt bud. Du kan også vælge at plante to pæretræer i din have, så de kan bestøve hinanden.
Få dine egne pærer herVær opmærksom på skadedyr
Der er ikke noget som skadedyr, der kan ødelægge glæden ved et dejligt pæretræ. Men det er der heldigvis råd for. Måske oplever du problemer med svampe. Ofte kan svampe spottes ved pletter og misdannelser på blade, frugter og grene. Sørg for at fjerne syge trædele straks.
Gitterust forebygges ved at undgå meget kvælstofgødning, holde kronen åben og fjerne enebær fra haven, som svampen lever på om vinteren. Pæreskurv forebygges ved at holde træet åbent mod midten for optimal luftcirkulation.
Placerer du frugttræet rigtigt og er du opmærksom på skadedyr, vil du og dine nærmeste med garanti få stor glæde af sorten herrepære i din have. Herunder kan du se en video med gode tips i mod dyr i frugttræer:
Seneste kommentarer