Fuldvoksne hækplanter kan effektivt og elegant hjælpe dig med fuldføre og omkranse din have. Derved slipper du for at så en hæk selv og skulle vente flere år på, at den vokser sig stor og tæt. Det er muligt at købe færdigvoksede hække i de størrelser og varianter, som passer til lige netop dine haveønsker.

Herunder kan du få nærmere viden om de mange varianter samt få inspiration til at anvende færdigvoksede hækplanter i din have.

Fordelene ved en færdighæk

Med en færdighæk får et flot planteelement, som er blevet plejet og udvokset ved et professionelt haveselskab, og som du effektivt kan skabe en flot og fyldig have med.

Når du anskaffer fuldvoksne hækplanter, opnår du flere fordele, som både handler om tid og udseende af din have. Som haveejer er det tilfredsstillende med en have, som tager sig flot og elegant ud.

En hæk er på mange måder et stort og centralt element i en have – uanset om det er til at omkranse haven med, eller om det er til at anlægge et prydområde i selve haven med i f.eks. potter.

Herunder ses en række af de fordele og muligheder, du finder med en færdigvokset hækplante:

  • Du får effektivt en tæt og elegant hæk
  • Hækplanterne findes i både små og store størrelser
  • Du kan selv vælge varianter og eventuel sammen to forskellige slags
  • Det er muligt at plante de færdigvoksede hækplanter hele året (dog ikke i minusgrader)

Forskellige varianter af færdighække

Du finder færdigvoksede hækplanter i forskellige sorter og varianter. Det er blandt andet muligt at købe din færdigvoksede hæk af bøg, liguster og efeu, som er de klassiske hæksorter i de danske haver.

Derved kan du nemt få anlagt færdigvoksede hækplanter, som matcher din have i sort og anvendelse.

Afhængig af hvad dit hækelement skal anvendes til, kan du kombinere forskellige sorter. Dette vil typisk være i forbindelse med at anlægge et prydområde i haven, hvor der anvendes pottedyrkede hækelementer. Kombinationen af 2 forskellige sorter vil danne et flot resultat i din have.

Foruden de klassiske varianter kan du finde yderligere sorter med en Prima færdighæk.

Anvendelse af færdighække

De færdigvoksede hækelementer i små størrelser anvendes ofte til at indgå i et prydområde i haven. Hos en planteskole eller haveselskab er de små pottedyrkede hækplanter et populært valg, da de for det første er nemme at holde, simple at dyrke og derudover er billigere i pris end de store færdigvoksede hækelementer.

De store hækelementer bruges typisk til nemt og effektivt at reparere ødelagte dele af en eksisterende hæk med. Disse gør det let at få en ensartet og fyldig, stor hæk igen.

Færdigudvoksede hække har flere anvendelsesmuligheder:

  • Som små pottedyrkede hækelementer der kan anvendes i et prydområde i haven
  • Som store færdigvoksede hækelementer der kan anvendes til at reparere et hul i den eksisterende hæk
  • Som hækelement til at inddele din have med

hækplanter

Udplantning af Prima færdighæk

Prima færdig hæk er et specielt mærke af denne type af hæk til haven. Med dette produkt kan du skabe en færdig have på én dag. Den færdigvoksede hækplante købes med rødder og jord, så det er direkte klar til at blive udplantet i din have.

For at udplante de store hækplanter kræver det, at du fra starten har udgravet selve randen, som hækkenes rødder skal plantes i.

Det er nemt, enkelt og hurtigt at udplante dem i haven:

  1. Grav det område op i haven, som hækkene skal plantes i
  2. Plant rødderne og dæk til med det overskydende jord
  3. Vand området

En Prima hækplante fås i forskellige højder fra de helt små på 125 cm. til de store og høje på både 150 cm. samt 180 cm.

I princippet er det muligt at udplante din færdigudvoksede hækplanter hele året. Dog skal du undgå at gøre det i frostvejr.

Det mest fordelagtige tidspunkt at udplante på er i forårssæsonen og tidlige sommer. På disse tidspunkter er den varme sommer ikke taget til endnu og samtidig undgås efterårets risiko for lave temperaturgrader.

Det er muligt at købe Prima hækplanter i et meget bredt udvalg af forskellige varianter fra klassiske udgaver over de mere specielle og unikke varianter.

Derved er der stor sandsynlighed for at finde en hækplante til enhver have og til ethvert anvendelsesformål.

Søger du mere info kan du se denne korte video om Prima-færdighæk :

 

Priser på færdighække

Som udgangspunkt er færdigvoksede hækplanter en dyrere løsning end den klassiske (men langvarige) metode med selv at så sin hæk og vente på, at den vokser til den ønskede størrelse.

Tid er penge, og med færdigvoksede hækplanter ’betaler’ man for at vente en lang årrække, førend at ens hæk har vokset sig til et tilfredsstillende resultat og størrelse.

Som praktisk og effektiv løsning på at reparere en eksisterende hæk, er en fuldvoksen hækplante en oplagt mulighed, og hvor det økonomisk og udseendemæssigt kan svare sig.

Størrelsen på plante vil naturligvis influere på prisen. De små pottedyrkede hækplanter er de billigste produkter.

Prisen afspejler, at der nemt kan anlægges en hæk, der har et flot og ensartet udseende, og hvor dyrkningen er sket under professionelle forhold med optimal pleje og vedligehold.

Derved fås et kvalitetsprodukt, som er hurtig at udplante i din have og som vil skabe et flot og tæt resultat.

Vær at vide når du vil købe færdighæk

Inden du lader dig friste af de mange muligheder for at skabe en fyldig og flot hæk i eller omkring din have, er der et par gode råd, du med fordel kan benytte dig af. Dette il hjælpe dig med at finde den rette færdighæk til din have.

Du kan gøre dig tanker om, hvorvidt dine hækplanter skal være løvfældende eller stedsegrønne. Dette vil influere på, hvilken type af plante du vælger.

Derudover er det en god idé at være opmærksom på højden at hækplante, som du ønsker at købe. Det anbefales at købe en færdigvokset hækplante med den højde, som mest muligt matcher den eksisterende hæks højde.

Derved fås det mest tilfredsstillende resultat, når den færdigvoksede hækplante har samme ensartede og gennemgående stamme som hækkes øvrige stammer.