Vi har nok alle en lille drøm om at plante alting selv i vores have og se det gro til en flot og grøn vækst. Men når det kommer til en hæk, der skal skabe privatliv i haven, så kan 3-4 år være længe at vente på en hæk. Derfor er der i dag mange, der benytter sig af en færdighæk.

Færdighækker skaber en flot og stor vækst med det samme, som der kan passes og vedligeholdes i mange år, hvis man udplanter og vedligeholder dem rigtigt. Vi har her lavet en guide til dig, der overvejer at købe færdigbuske.

Råd til færdighæk

Udplant hurtigst muligt efter levering

Når det kommer til færdigbuske, så skal man huske på, at buskene i allerhøjeste grad er levende. Det betyder, at man skal tage sig godt af dem, allerede når de bliver leveret. Her skal man ikke vente meget længere end 48 timer, før man bør plante dem ud i jorden. Ellers er der en risiko for, at buskens rødder udtørrer eller på en anden vis lider skade.

Det betyder også, at man bør lave en udgravning til sine færdigbuske i god tid, inden de bliver leveret. Så skal man nemlig ikke bruge mange dage på det, når buskene leveres til døren. I stedet kan de ryge i jorden, hvor de hører til, hurtigst muligt. Er de udplantet ordentligt, så bør de hurtigt tage fat i jorden og begynde af vokse sig tættere sammen.

Vedligeholdelse og beskæring af færdigbuske

Færdigbuske skal vedligeholdes og beskæres ligesom alle andre buske. De skal gerne vandes en gang i ugen, hvis de bliver udplantet i sommeren og i de efterfølgende somre, hvis de bliver varme. Desuden skal buskene selvfølgelig beskæres efter dine behov. Det eneste, man skal være opmærksom på her, er, at de ikke bliver beskåret for groft. Der må kun fjernes omtrent 1/3 af væksten.

Dette gælder især i de første par måneder efter udplantningen. Her er det vigtigt, at buskene får de bedste betingelser for at gro i den nye jord. De fleste færdigbuske kommer heldigvis med en flot beskæring, så det ikke er noget, du behøver at foretage dig lige til at starte med. Her er det vigtigste, at buskene bliver udplantet rigtigt ifølge den vejledning, man får med ved køb.

Få råd til færdigbuske

Privatliv i hus og have er noget, de fleste sætter rigtig stor pris på, selv om det måske ikke er det første, man ser efter, når man vælger et nyt hjem. Ikke desto mindre så er en hæk noget af det, der står først på ønskelisten til det nye hus, hvis ikke der er én allerede. Men når man skal købe hække, der er vokset og vedligeholdt i omkring 4 år, så betaler man også for dette.

Det betyder, at færdighække godt kan løbe højt op i pris. Her kan man eventuelt overveje et kviklån, hvis man virkelig føler, at man mangler hækken lige nu. På https://mrfinans.dk/kviklaan/ kan du finde det kviklån, der passer dig bedst.