Hvis du er flyttet ind i et nybyggeri, så er der som oftest ikke meget privatliv ud til. For træerne har endnu ikke fået en ordentlig krone, og hækken er lille og nærmest gennemsigtig i de første mange år. Heldigvis behøver du ikke vente 5 – 6 år på en færdigvokset, smuk hæk, men kan plante den i næste uge ved at købe en færdighæk.

Det kan også være, du er flyttet ind i i et ældre hus, hvor hækken ud til er ujævn, med huller eller decideret syg. Med Prima færdighække får du et flot resultat i haven fra Skandinaviens førende producent inden for færdighække, som kan give dig privatliv med det samme.

Hvad er fordelene ved at vælge Prima færdighække?

Hos Prima er du dækket godt ind af mange forskellige fordele, der kommer dig, der skal plante en ny hæk, til gode:

 • Prima er Skandinaviens førende producent af færdige hække
 • Alle Prima færdighække er udvalg og kvalitetssikret af professionelle gartnere
 • Deres standartformuleringer til deres hække er udviklet i samarbejde med danske professorer
 • Når du vælger Prima til dine hække, er du omfattet af deres grogaranti i 1 år, hvis du har fuldt vejledningen for udplantning korrekt.

Når du købe en færdig hæk med mærket Prima, er du således sikret en meget høj kvalitetsstandart, som det er de færreste, der kan vise frem. Desuden har Prima en lang række gode tilbud som for eksempel et tilbud om at plante hækken for dig, som du kan benytte, hvis du ikke selv er i stand til at udgrave jorden og derefter plante hækken.

Hvilken Prima færdighæk skal jeg vælge?

Prima har et stort udvalg af hækplanter i deres sortiment. Med alle hækkene er du selvfølgelig sikret de sammen garantier, men hvilken sort skal man vælge? Det er et spørgsmål, der kun kan besvares af dig og dine ønsker til en hæk. Før du vælger din hæk kan du derfor passende overveje:

 • Skal hækken primært være en grøn baggrund så som en hæk af bøg, der ikke skiller sig ud, eller må den gerne have sine egne blomster eller frugter så som en hæk af hvidtjørn?
 • Skal hækken være en ensformig ligusterhæk, eller må den gerne have en mere naturlig og vild vækst?
 • Skal hækken passe til husets stil, eller skal hækken tilføje et nyt element?

Til sidst er der selvfølgelig blot at overveje, hvilken af hækkene som passer i din smag og til dit hus. Uanset hvilken hæk du vælger, så sørger Prima for, at de er særligt udvalgt, så de lever op til deres standarter.

hedge

Hvordan planter jeg en Prima færdighæk?

Med en færdighæk kan du stå med din nye hæk på samme dag som levering. Det er nemlig en god idé at grave ud til hækken, inden de bliver leveret, for de skal plantes max 48 timer efter levering. Derfor er det også en god idé at tjekke op på, at jorden ikke er frossen. Hvis den er, skal den nemlig også løsnes ned til 1 meters dybde.
Når din hækplanter leveres, så kan du se på dem, at de på to af siderne er trimmet, mens de vokser frit på de to andre. Planterne skal sættes sådan, at de trimmede sider vender ud ad, men de vildtvoksende sider skal vende ind mod de andre planter i rækken. Afhængig af hvilken sort du har købt, skal der være omkring 2,5 meter til 3 meters mellemrum på hækplanterne.

Har du en meget hård og næringsfattig jord, så kan det være en god idé at tilsætte spagnum til din egen muldjord. Husk altid at blande de to. Om vinteren er det ikke nødvendigt at vande hækkene, når du planter dem, men resten af året skal der godt med vand til, når du har dækket planterne med cirka 1/3 af jorden, før du smider resten af jorden på. Vil du have flere tips til at plante en hæk? Så se denne korte video:

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en færdighæk?

Når du køber en færdighæk er der nogle ting, som er godt af vide, for at man kan få et så let og smukt resultat såvel som forløb som muligt. Dem har vi samlet her:

 • Færdighække skal plantes ud max 48 timer efter, de er blevet leveret. Når du bestiller din leveringsdag hos Prima, kan de levere dem inden for 3 dage. Det er derfor vigtigt, at du har en plan for udgravning og plantning inden for den næste uges tid af din bestilling.
 • Færdighække skal passes præcis ligesom andre hække, når de er sat. Det vil sige, at de får brug for at blive beskåret, og de har brug for vand. Selv om det er en færdig hæk, så er den ikke kunstig, men lever på lige fod med alle andre planter og træer i haven.
 • Vejledningen til at udsætte hækkene skal være fulgt for, at grogarantien gælder. Det er altså vigtigt at sætte sig godt ind i denne vejledning, hvis ikke man har bestilt sin færdighæk med professionel beplantning.
 • Færdighække har været under udvikling i cirka 5 år, når de kommer hjem til dig. Det betyder, at de er udviklede med et flot resultat, men det betyder altså også, at de er væsentligt dyrere, end hvis du selv ville plante et lille skud, der om 5 år vil blive til en hæk.

Hvor lang tid tager det at få leveret min Prima færdighæk?

Hos Prima tager det max 3 dage efter din bestillingsdato, for at færdighækken leveres til dit hjem. Mod betaling kan du selv bestemme, hvilken dato du gerne vil have hækkene leveret. På den måde kan du planlægge på forhånd, hvilken dag du skal lave udgravningen i jorden, og hvilken dag du skal plante din nye hæk.
Prima færdighække er således til dig, der ikke vil vente år efter år på at få en fuldvoksen hæk, der kan give privatliv i forhaven eller til huset. Hvis du leder efter et troværdigt firma, der kan levere et ordentligt og kvalitetssikret produkt, så er Prima et af de bedste bud på markedet i hele Skandinavien.

Vil du købe en Prima Færdighæk kan du gøre det her.