Når du går og arbejder i haven, så får du masser af frisk luft og godt med motion. Noget havearbejde er ikke så fysisk krævende endda, og andet havearbejde får du i høj grad sved på panden af at udføre. Det er godt både for din have og for dig, at du på den måde får motioneret, uden at du måske lægger mærke til det.

Når så havesæsonen holder pause, fordi det bliver vinter, så kan det godt gå sådan, at din krop også holder pause fra at motionere. Det er til gengæld ikke så godt. Derfor bør du være opmærksom på, at du også holder dig i form vinteren over.

Er du fodbold-entusiast?

Holder du meget af fodbold? Så kan det være, at du selv dyrker noget fodbold. Det kan også godt være, at du får set en del fodbold i fjernsynet. Hvis du nøjes med at se fodbold i fjernsynet, så er på den ene side virkelig hyggeligt, men på den anden side, så er passivt fodboldspil ikke helt nok til at kunne kaldes motion. Selv om du måske godt kan få sved på panden af det i situationer.

Der er ikke noget galt i at være en engageret tilskuer, når dit favorithold spiller, eller når der i det hele taget bare er fodbold i fjernsynet. Men særligt gavnligt for din form, det er det altså ikke. Der skal simpelthen noget mere til.

Du må op af sofaen, ud i luften og få rørt dig. Så kan du faktisk også være sofatilskuer med en langt bedre samvittighed, efter du har løbet en tur.

Få bevæget dig hver dag

Uanset om du holder af at se fodbold eller noget andet på fjernsynet, så er der en vis risiko for, at du får for lidt frisk luft og for lidt motion hen over vinteren. Det er koldt og blæsende, haven har lukket ned og det er i det hele taget både hyggeligere og mere bekvemt at opholde dig indenfor.

hvalpe

Det går bare ikke at ligge eller sidde stille i alle de måneder, som vinteren varer. Du er nødt til at holde dig i gang. Det er ikke så vigtigt, hvordan du gør det, bare du sørger for at få motioneret hver dag. Måske kombineret med frisk luft, måske ikke.

Find en eller flere motionsformer, som du synes om, og som giver dig forhøjet puls i mindst en halv times tid hver dag. Så er du dækket nogenlunde ind, indtil haven kalder igen.

Træn derhjemme

Der er flere måder, du kan træne på derhjemme. En af de gode, nemme og sjove måder er at gå og løbe på et løbebånd. Hvis du installerer sådan et hjemme i privaten, så har du alletiders mulighed for at få klaret den daglige motion på en nem, hurtig og sjov måde.

Det kan også være en anden form for maskine, som du kan have stående klar derhjemme. Det er i hvert fald en nem måde at få motioneret dagligt på. Du kan selvfølgelig også vælge en anden form for maskine, hovedsagen er, at du får brugt maskinen.

Et par daglige ture på maskinen kombineret med en rask gå-eller løbetur udenfor, når vejret er til det, det er så fint og sundt for dig. Måske har du også nogle stedsegrønne planter og træer eller noget andet pænt, der kan pyntes med lyskæder eller bare pynte i sig selv. En vinterhave kan være noget af det smukkeste.