Når det er sommer, vejret er godt, og man er heldig at have en dejlig, stor have, så skal man da også udnytte det og få holdt en helt fantastisk sommerfest.

Det er altid sjovt at være til fester, men det gør altid noget særligt ved stemningen, hvis det bliver holdt et mere privat sted, da man på den måde er sikker på, at man udelukkende kommer til at bruge aftenen i selskab med folk, som man kender og holder af.

Hvis du godt kunne tænke dig at gøre dig og din have klar til et brag af en havefest, kan du se mere lige her.

Udnyt at du har en have

Det er ikke alle, som har en kæmpe have, hvor det rent faktisk er muligt at få plads til mange mennesker, så hvis du er en af dem, som har valgt at prioritere en stor og dejlige have, skal du da også udnytte det og invitere folk over, når vejret og stemningen er til det.

Hvis man bor i en lejlighed inde midt i byen, er det selvfølgelig også et valg, som man har taget bevidst, for at være tættere på byens liv, men det man typisk ikke vil få, når man tager en sådan beslutning, er selvfølgelig en stor, dejlig og privat have.

Så når man endelig kommer til den tid i sit liv, hvor man er klar til at slå sig ned i et rigtig hus, er det ikke nogen tosset ide at prioritere en stor have, hvor der er plads til at holde fester.

fest

Pynt festligt op

Hvis du er så heldig at have en lækker have, hvor der er plads til at holde en stor fest, så gælder det egentlig bare om at komme i gang med forberedelserne. Man kan eksempelvis vælge at gøre lidt ekstra ud af pynt og udsmykning, så der bliver en mere festligt stemning.

Der er tit folk, som vælger at leje et stort telt, når de holder fest i haven – både fordi det er super hyggeligt og nemmere at pynte, men også for at garantere, at der er et sted, man kan være, hvis vejret er ustabilt.

Ellers kan man også bare vælge at give den gas med en masse flotte og farverige lyskæder, som nok også skal bidrage til en festlig og unik stemning.

Lav en lækre drinks og få gang i festen

Til en rigtig god havefest skal der selvfølgelig også sørges for lækre drikkevarer til de tørstige gæster.

Det er aldrig en dum ide at have købt en masse kolde øl – man kan eventuelt lægge dem i et koldt badebassin, så de holder sig kolde hele aftenen – men det kan altså og være meget fedt at have arrangeret et par drinks, måske bare velkomstdrinks, så det hele ikke er det samme.

Man kan eksempelvis kigge på at lave nogle rigtig lækre drinks med gin. Eksempelvis en drink som gin og tonic er super nem og ikke alt for dyr at lave, så det er et meget fint bud på en lækker og kold drink til havefesten.