Som den heldige indehaver af en bolig med dertilhørende have har du helt sikkert tænkt tanken; burde jeg hyre en anlægsgartner? Kan du nikke genkendende til det, vil denne artikel helt sikkert fange din interesse. Ingen tvinger dig til at bruge penge på havearbejde, men vi lægger ikke skjul på, at der kan være visse fordele ved at sætte lidt penge af til professionel assistance. I dag vil vi fremhæve fire gode grunde til at betale sig fra professionel havearbejde. 

Der er tid at spare

Født med grønne fingre eller ej, så er det ikke sikkert, at man har tiden til at udføre havearbejde i flere timer hver dag. Når man kommer hjem efter en lang arbejdsdag, kan det være rart at slå benene op og nyde lidt snacks med sin kære familie. Vil du frigøre mere tid til din familie, så skal du overveje at hyre en anlægsgartner

Det behøves ikke at koste alverden

Mange tror, at professionel havearbejde er forbeholdt rige og succesfulde. Der er i hvert fald adskillige eksempler på, at helt almindelige danskere har købt sig til havearbejde gennem et lokalt firma. Den mulighed kan du også benytte dig af, hvis du ikke selv er interesseret i at trække i arbejdshandskerne- og tøjet. 

arbejdshandsker

Der er garanti for høj kvalitet

Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser, men som udgangspunkt kan man stole trygt på, at arbejdet bliver gjort ordentligt, hvis man hyrer en erfaren anlægsgartner. Kvaliteten kan dog variere fra firma til firma, hvorfor man bør spørge efter referencer, hvis de altså ikke allerede fremgår af firmaets hjemmeside. Du kan også spørge efter anbefalinger blandt venner og familie. Husk at pris og kvalitet hænger sammen langt hen ad vejen. 

Det er nemt

Det er ingenlunde svært at hyre en anlægsgartner. Som hovedregel kan man blot smide en mail eller foretage et opkald. Sidstnævnte er klart det nemmeste, da ikke alle anlægsgartnere er lige flittige til at tjekke og besvare mails. Bemærk at du ikke nødvendigvis skal være hjemme, når anlægsgartneren kommer. 

Når du kontakter et firma, bør du bl.a. forhøre dig omkring specialer, priser, kapacitet m.v. Du kan evt. også aftale et møde, hvis det er vigtigt for dig at møde folkene bag firmaet, inden du hyrer dem. Et fysisk møde kan afsløre, om der er et match, eller om du bør fortsætte jagten på de rigtige fagfolk. Du finder ikke nødvendigvis det rigtige firma første gang.