Kirsebær er både søde og saftige og er et hårdfør frugttræ at have i haven. Det er muligt både at udplante træet frit i haven samt i potter.
Herunder kan du læse mere om, hvordan du skaber de bedste vækstbetingelser for dit Stella kirsebærtræ, og hvordan det skal plejes.

Få dit eget kirsebærtræ her

FAQ om kirsebærtræet

  • Kirsebærtræet er et løvfældende træ
  • Købes kun èt kirsebærtræ, er det vigtigt at vælge en sort, som kan bestøve sig selv
  • Bærsorten ”Stella” er et særlig frugtbart kirsebærtræ
  • Det er muligt både at købe træ til udplantning i potte samt i form af planter med rodklump
  • På grund af frugternes syrligt søde smag betegnes de også som sødkirsebær
  • Sødkirsebær egner sig både til at blive spist direkte efter plukning eller fryses ned til senere anvendelse
Få dit eget kirsebærtræ her

Udplantning og beskæring af Stella kirsebærtræ

Træsorten har bedst af at blive udplantet et sted i haven, hvor det kan få mest mulig sol hele dagen. Udplantningstidspunktet skal helst være i vinterhalvåret og gerne, når vinteren lige er forbi.
Den bedste jord at udplante træet i er i god og kalkholdig jord. Frugtsorten ”Stella” er et kirsebær træ, som kan bestøve sig selv. Dette giver mulighed for at udplante træet både i potte samt frit i haven. Derudover er Stella en god fremmedbestøver for andre træer.

Træet giver modne frugter midt i juli, og som er klar til at blive høstede i sensommeren. Den store fordel ved denne kirsebærsort er det stabile og store udbytte, som træet giver hvert år.
Dette frugttræ kan forventes at blive mellem 5 – 7 meter højt og egner sig fint som enkeltstående træ i haven. Når træet beskæres i vækstsæsonen, mindskes risikoen for, at det angribes af sygdomme, som kan ødelægge væksten af kirsebærrene og derved mindske udbyttet.

Stella kirsebær er kendetegnet af hjerteformen med en dybrød farve. Du kan herunder se en video og opdage endnu flere populære sorter: