En have kan godt komme til at fremstå lidt tom og kedelig, hvis den er indrettet som en stor plæne med blomsterbede langs kanterne af hækken. En måde, hvorpå man kan få mere liv ind i haven, er ved at anlægge flisebelægning. Der er rigtig mange muligheder herfor, som vi kort vil komme ind på, for at give noget inspiration til den fortryllende have. Se for eksempel denne korte video om lægning af fliser og hvor smukke de kan gøre haven.

 

 

Når man skal anlægge fliser i haven, kan man gøre det med henblik på:

  • Stier
  • Terrasser
  • Hyggekroge

De indbydende stier

Stier giver haven meget mere liv og gør den mere indbydende at befinde sig i. Med stier kan du lave små ruter, man kan følge. Det giver en vis afstressende effekt, som er rigtig rar, når man kommer hjem fra en lang dag på jobbet. Sørg for at stierne buer, så det ikke kommer til at fremstå alt for unaturligt, Et godt fif er at lade stierne sno sig omkring smukke buske og blomsterbede, så stien ikke står helt tom, hvor man har mere lyst til at krydse græsplænen som genvej.

Flisebelægning er også rigtig god omkring små havedamme eller mini søer. – her kan man sætte en bænk på fliserne ved siden af og bare nyde lyden af vandet, der er i bevægelse. Et godt tip er at lave en eller anden endestation for stien, med mindre den fører hele vejen tilbage til start. På den måde kan man gå en tur igennem haven, se til blomsterne og tage en times afslapning i hyggekrogen.

Den afslappende hyggekrog

En hyggekrog kan eksempelvis bestå af en bænk, der er omgivet af høje buske, så området fremstår lidt skærmet fra resten af haven. Her kan man også bruge fliserne til at lave noget ekstra finish. Det kunne eksempelvis være, at bænken befinder sig på en lille forhøjning, hvor fliserne danner små, yndige trappetrin hen til, ligesom de kan stilles på højkant rundt om bænken, så området ligesom er markeret.

Den pæne terrasse

Flisebelægningen er meget vigtig på terrassen. Hvis den ikke er anlagt korrekt, vil gulvet fremstå ujævnt og bordet vil ikke stå i vatter og måske endda vippe. Sørg derfor for at plane jorden grundigt ud og få den stampet, så den ikke giver sig, inden fliserne anlægges. Er du ikke en gør-det-selv mand, så få nogle professionelle til at udføre arbejdet.  Vil du have yderligere inspiration til terrassen så klik her hvor du kan finde yderligere idéer.

Vælg nogle fliser, der matcher bygningens stil. Det er meget populært at anvende afdæmpede, grå fliser, der kan gå til stort set alt. De giver et enkelt og afdæmpet udtryk, og så lader de fokus falde over på havens smukke blomster og buske. Kan du bedre lide farvede sten, så brug endelig dem. Det er vigtigt, at alt i haven er designet efter netop dine ønsker, da det er her, dit frirum er