Hvem drømmer ikke om at spise dejlige kirsebær? Intet er så lækkert som at bruge dette bær i opskrifter, eller iagttage de flotte japanske kirsebærtræer. De kan også bruges til den uundværlige kirsebær sauce.
Kirsebærtræet er tillige et flot træ og de dybrøde bær bringer glæde og stemning ind i enhver have. De vokser godt i det ofte våde danske klima, men heraf får bærerne også den fyldige smag og det saftige frugtkød.

Kirsebærtræ har en smuk blomstringstid med mange hvide blomster der kan se meget eksotiske ud og pynter i enhver have. Skeena kirsebær er dejlige søde kirsebær med en fyldig smag. Derudover er træet selvbestøvende, hvilket vil sige, at det sår sig selv og altså ikke behøver insekters overførsel af nektar for den fortsatte blomstring. Bærerne kan man bruge i utallige opskrifter med kirsebær, fx. kirsebærsovs eller som syltede kirsebær, der har mange anvendelsesmuligheder i madlavning.

Hvordan passer man et kirsebærtræ?

Det er værd at vide at skeena kirsebærtræ blomstrer i maj måned og godt kan blive 5-6 meter i højden. Bredden på træet kan ofte opnå et omfang på ca. 3 meter.
Høsten af bærerne sker fra midt i juli og cirka 3 uger frem og de vil i den periode opnå den eftertragtede mørkerøde farve med en dyb, intens smag og fast frugtkød.

Generelt er træet hårdført og tåler derfor det danske klima godt. Det vokser desuden godt i både sol og halvskygge og kan samtidig tåle store mængder vand. Så hvis man har en fugtig grund, er det ikke noget problem.
Beskæring kan med fordel gøres, men det er vigtigt ikke at beskære for voldsomt på især yngre træer. Grene der skygger meget for de øvrige, kan beskæres, så alle frugter får godt med lys og luft.

I denne video kan du se præcist, hvordan du får et kirsebærtræ til at gro: